fbpx

Tréneri kompetenciák fejlesztése E-001755/2018/D005

Legyél tréner!

80 órás tréneri alapképzés Győrben

Változtass az életeden 2020-ban!
Segítünk megtenni az első lépéseket a sikereid felé!

Ha úgy érzed, hogy

 • Szívesen tanítanád az embereket önismeretre vagy például asszertíven kommunikálni, mert így hatással lehetnél arra, hogy toleránsabbá váljon a világ …
 • Tanárként szívesen kamatoztatnád a gyakorlatodat a felnőttek világában – akár úgy hogy a szeretett pályádon maradsz, de másodállásban trénerkedsz …
 • Mindig is tréner akartál lenni, mert szeretsz emberekkel dolgozni és másokat támogatni abban, hogy elérjék a céljaikat és szívesen adsz ezekhez használható eszközöket …
 • Szívesen visszamennél a munkaerőpiacra, de rugalmas munkát keresel, hogy Te oszthasd be az idődet …
 • A vállalatnál sokszor prezentáltál és mentoráltál másokat és rájöttél, hogy EZ AZ amihez igazán kedved lenne …

akkor LEGYÉL tréner!

Ha szeretnél egy igazán szenvedélyes, szabad és alkotó szakmát, ahol hasznos tudást adhatsz át másoknak, úgy, hogy közben Te is mindig fejlődsz, akkor LEGYÉL TRÉNER!
“Ha egy évre tervezel, ültess rizst;
ha húsz évre tervezel, ültess fákat;
ha a következő generációknak tervezel, tanítsd az embereket.”
(Kínai közmondás)

Mit is fogsz csinálni trénerként?

 • Felméred a megrendelő igényeit, interjút készítesz a leendő résztvevőkkel, megismered a munkájukat. Ez az egyik legizgalmasabb része a folyamatnak: pár órára Te is “munkatárs” lehetsz különböző vállalatoknál, ízelítőt kapsz abból, mit és hogyan csinálnak, mit szeretnek és mitől szenvednek.
 • Az igények alapján tananyagot állítasz össze. Meghatározod, hogy honnan, hová kell eljuttatnod a résztvevőket, mi a kiinduló állapot, mi az ami már megvan és mit szeretnének elérni. Eszközöket, a mindennapi életbe azonnal átültethető gyakorlatokat, és aha-élményt okozó játékokat tervezel az elméleti anyag mellé, és ezt az egészet egy jól nyomon követhető ívre építed fel.
 • Előkészíted, majd meg is tartod a tréninget: élményszerűen, úgy, hogy a résztvevők a legtöbbet profitáljanak belőle.
 • A tréning után sok cég kéri az utánkövetést, ami azt is jelentheti, hogy munka közben figyeled meg a résztvevőket, hogy hogyan alkalmazzák a tanultakat (pl. visszajelzés-adás, prezentációs technika) vagy egy rövid workshop, csoportos coaching formájában beszélitek meg, hogy ki, hogyan tudta beépíteni a hallottakat és milyen elakadásokkal küzd még.

Mitől olyan vonzó a tréneri szakma?

 • Te döntöd el, hogy mit vállalsz el, milyen területre specializálódsz (pl. személyiségfejlesztés, készségfejlesztés, vezetőfejlesztés, csapatépítés, stb.).
 • Te döntöd el, mikor és mennyit dolgozol.
 • Folyamatosan fejlődsz azáltal, hogy újabb és újabb anyagokat állítasz össze. Mi, trénerek sokat olvasunk, továbbképzésre járunk és egymástól is tanulunk.
 • Azonnali visszajelzést kapsz a munkádra, és óriási érzés, amikor azt látod, hogy a Te lelkesedésed, szenvedélyed és tudásod hogyan inspirál és támogat másokat.
 • A résztvevők képzésen keresztül közvetve hatással lehetsz több ember életére: hiszen azzal, hogy egy vezetőt megtanítasz például őszinte elismerést adni, azzal a beosztottait is elégedettebbé teszed.
 • Ahhoz, hogy felépítsd a tréneri karrieredet, nem kell azonnal váltanod, hiszen elkezdheted másodállásként is.
 • Meg tudod valósítani végre a munka-magánélet egyensúlyt, hiszen egy intenzív és sikeres nap után, akár több napot is otthon tölthetsz anyaggyűjtéssel, tananyagírással – és még az ügyeid nyugodt intézése is belefér vagy a reggeli KV a teraszon. 🙂
 • És azt se felejtsük el, hogy a tréneri szakma ma az egyik legjobban fizetett ágazat, hiszen az 50.000 – 150.000 Ft-os napidíjakkal dolgozunk.

Biztosan foglalkoztatnak az alábbi kérdések:

Milyen papírt kapok a tanfolyam végén?

A tanfolyam végén egy államilag elismert tanúsítványt kapsz, amely bizonyítja, hogy egy engedélyezett (lánykori nevén: akkreditált) képzést végeztél el.

A képzést a Pest Megyei Kormányhivatal, mint felnőttképzési hatósági feladatokat ellátó szerv engedélyezte:

“Tréneri kompetenciák fejlesztése (80 óra)” címmel E-001755/2018/D005 számon, így elismert tanúsítványt adhatunk hallgatóinknak. Ennek feltétele, hogy nem léped túl a 20%-os hiányzási küszöböt, és a tanfolyamot lezáró vizsgát is sikeresen teljesíted.

Miért pont ezt a képzést válasszam?

 

 • A tréneri piac négy legprofibb trénerétől tanulhatsz, akik 20-20 év tapasztalattal és elképesztő méretű kapcsolatrendszerrel rendelkeznek és olyan cégeknél tréningeznek folyamatosan, mint a Generali, a British Petrol, a Provident, az IBM vagy épp a Magyar Telekom.
 • Minden anyagot, ppt-t, több, mint 100 játék- és gyakorlatleírást megkapsz, sőt, még egy általunk összeállított Tréneri kézikönyvet is.
 • Folyamatos gyakorlást és továbbképzést biztosítunk, és nem engedjük el a kezedet a képzés végén sem. Támogatunk az elindulásban, a saját vállalkozásod felépítésében.
 • Eddig több, mint 100 elégedett trénert képeztünk ki, akiknek a nagy része ma már vagy szabadúszó trénerként dolgozik vagy nagy multik belső trénerei lettek.
 • A tanfolyamunkon mindig fantasztikus a hangulat: bár kemény munka folyik, rengeteget nevetünk és nagyon jól érezzük magunkat. Erre garancia az, hogy Erika, Gyuri, Ani és Zsuzsi a szívét-lelkét beleteszi a képzésbe, és az, hogy mindig olyan zseniális csapat verbuválódik össze, akik nagy elfogadással, empátiával és támogatással fordulnak egymás felé.
 • Ár-érték arányban a piacon mi vagyunk a legjobbak.

Hogyan biztosítjátok a gyakorlatot és a végzett trénerek elindulását?

A Vintage Akadémia – egyedülálló módon a piacon – többféle támogatást is nyújt a hallgatóinak:

 

 • A résztvevők megkapják az oktatóink által összeállított anyagokat, ppt-ket és a Tréneri kézikönyvet, amelyben minden, a tréneri munkához szükséges ismeretet összegyűjtöttünk.
 • Már a képzés ideje alatt biztosítjuk, hogy a hallgatóink a Vintage Akadémia nyílt tréningjein ingyenesen részt vegyenek akár résztvevőként (hospitálás), akár junior trénerként (co-trénerkedés).
 • A tanfolyam után nyílt tréningeket szervezünk, amelyeket a már végzett junior trénereink állítanak össze és tartanak meg – mi pedig támogatjuk őket a profi helyszín és a marketing biztosításával.
 • Tréner-továbbképzéseket szervezünk, amelyeken további tréningtípusokat sajátíthatnak el a résztvevők (pl. értékesítési tréning, változásmenedzsment, szituatív vezetés, stb.). Ezeken a továbbképzéseken a nálunk végzett trénerek kedvezményes áron vehetnek részt.
 • Vállalati partnereink figyelmébe ajánljuk a nálunk végzett trénereket, és co-trénerként bevonjuk őket nagy tréning projektekbe, tenderekbe.

Meg lehet tanulni egy ilyen hivatást 80 óra alatt?

Büszkék vagyunk arra, hogy 80 óra alatt nagyon biztos alapokat adunk a hallgatóinknak!

Megtanulnak tréninget és tananyagot összeállítani, folyamatosan prezentálnak és visszajelzéseket adnak egymásnak, olyan “apró” fogásokat sajátítanak el, mint a résztvevők valós bevonása, gyakorlatok és játékok hatékonyan levezetése és értékelése, és a technikai eszközök kezelése, miközben minden muníciót megkapnak ahhoz, hogy önismereti, kommunikációs, motivációs, konfliktuskezelés és csapatépítő tréninget tartsanak.

Honnan lesz tréneri munkám, ha elvégeztem a tanfolyamot?

Nagyon sok cég pályázik képzési támogatásra, és ezek nemsokára indulnak, így a legjobb időben döntöttél úgy, hogy tréner leszel.

A következő két évben több ezer tréningnap fog megvalósulni, és rengeteg lelkes trénerre lesz szükség.

Sok cég keres belső trénert, illetve különböző tanácsadó cégek is várják az azonnal bevethető, szerződéses trénereket.

Kiktől fogok tanulni?

Trénereink

BESNYI ERIKA

Senior Tréner, Life és Business Coach, Action Learning Facilitator, Mediátor

Dolgozott értékesítőként, több ezer fős pénzügyi multiknál képzési- és fejlesztési vezetőként, volt cégvezető és nyelvtanár. Nyitott, kreatív, optimista és pörgős személyiség, aki jó kommunikációs készséggel, nagyfokú empátiával és értő figyelemmel is rendelkezik. Lételeme, hogy emberekkel foglalkozzon és támogassa őket abban, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból az élet minden területén. Jelenleg 17 féle tréninget tart magyar és angol nyelven egyaránt, business coach-ként nagy multik vezetőit coach-olja, life coach-ként pedig főleg pro bono (ingyenesen) működik.

FERENTZY ZSUZSA

Senior Tréner, Life és Business Coach, Szupervizor

Több mint 20 éve dolgozik trénerként és coachként. Munkatapasztalatait értékesítőként és vezetőként szerezte. Dolgozott pénzügyi területen, az építőiparban és a médiában is, ezeket a tapasztalatokat a mai napig hasznosítja a munkájában. Főként vezetőfejlesztéssel foglalkozik, elsősorban a személyes hatékonyságot erősítő programokkal, coachinggal, on-the-job fejlesztéssel. Mára már több mint 1.500 tréning nap és több mint 3.000 coaching ülés tapasztalata van mögötte.

Bacsó György

Senior tréner, business coach, Action Learning facilitátor

Közel 20 éves tréneri tapasztalattal rendelkezik.
Dolgozott pénzügyi és telekommunikációs területen trénerként, outdoor- és senior trénerként, valamint képzési vezetőként is.
Specialitása a vezetőfejlesztés, együttműködés fejlesztés és a személyfüggő kommunikáció.
Komplex képzési programokat és folyamatokat is támogatott tanácsadóként.

Gyuricza Anikó

Senior Tréner, Life és Business Coach, Andragógus

Jelentős üzleti, vezetői és csapatmenedzseri háttérrel rendelkezik. Dolgozott kereskedelmi vezetőként, több száz fős csapatot vezetett, tapasztalatot szerzett projektvezetőként és igazgatott szállodát. Erőssége a konferencia-jellegű, nagy létszámú közönség előtti prezentációk megtartása. A kulcs momentum az életében a tanítás, a coaching, az emberek fejlesztése, támogatása.  “Örülök annak, amikor egy finom kávé és egy csendes beszélgetés után mindannyian boldogabban, állunk fel az asztaltól, hiszen “egyetlen ember sem tud őszintén segíteni egy másikon anélkül, hogy ne segítene ezzel saját magán is.” (R.W. Emerson)

A tavaszi, normál ütemű TRÉNERKÉPZŐ tanfolyam időpontja:
2020. február 15 – április 4.

A tanfolyamot szombati napokon tartjuk. 

A TRÉNERKÉPZŐ tanfolyam tematikája:

 

 

2020. február 15. SZOMBAT / TRÉNERI ÖNISMERET:

Önismeret és önreflexió

⇒ Az önismeret szerepe a hatékony kommunikációban. Önismeret-, identitás-, személyiség- és közösségfejlesztő gyakorlatok a tréningeken.

Tréneri identitás: azonosulás a tréneri szereppel

⇒ Tréneri kompetenciák. Tréneri identitás. Milyen a jó tréner? Szakmaiság és hitelesség, tréneri “jéghegy”-effektus. Tréningtípusok, irányzatok, trendek.

Az első benyomás fontossága (bemutatkozás)

⇒ A tréning megnyitása, a tréner hatásos bemutatkozása. Nyitó és bemutatkozó játékok, jégtörés. A hitelesség és az elfogadottság megteremtése. Professzionális és motiváló visszajelzés-adás elsajátítása.

2020. február 22. SZOMBAT / CSOPORTVEZETÉSI ISMERETEK

⇒ Érzelmi intelligencia, empátia fejlesztése. Személyiségtipológiák. Csoportvezetési stílusok alkalmazása a résztvevők karakterének figyelembevételével. A csoportfejlődés fázisai és felhasználása a tréningek során. Csoportszerepek beazonosítása, kezelése. Rövid tréningmodulok megtartása, gyakorlás.

2020. február 29. SZOMBAT / KOMMUNIKÁCIÓS TECHNIKÁK

⇒ Tréningvezetési szabályok, a tréning íve, elsődleges és másodlagos feladatok és játékok alkalmazása. Értő figyelem, visszajelzés-adás, a résztvevők valós bevonása, interaktivitás. Asszertív kommunikáció és egy kommunikációs tréningek felépítése – saját élmény. Kommunikációs stílusok egyedi jellemzőinek megismerése, beazonosítása. Kommunikációs stratégiák, érvelési stílusok, cselekvésre ösztönzés és konszenzus. A tréner testbeszéde és a résztvevők nonverbális jelzéseinek értelmezése, azokra való hatékony reagálás.

2020. március 7. SZOMBAT / PREZENTÁCIÓS KÉSZSÉGEK

⇒ A tananyag felépítése, ppt, munkafüzet készítésének szabályai. Pozitív első benyomás, hitelesség megteremtése. A figyelem fenntartásának eszközei, a hatásos előadásmód. Kreatív ötletek, filmrészletek, flipchart és egyéb vizuális segédeszközök használata. Kérdések, hozzászólások kezelése, valós bevonás és időtartás és hatásos lezárás. Rövid kommunikációs témájú modulok megtartása, gyakorlás, kamerás felvétel és visszajelzés.

2020. március 14. SZOMBAT / KONFLIKTUSKEZELÉS

⇒ A konfliktus forrása, formái, fázisai. Konfliktus a résztvevők között, konfliktus a tréner és a résztvevők között. Normák, pszichológiai szerződés újratárgyalása. Konfliktushelyzetek és „nehéz” résztvevők kezelése. Konfliktuskezelő stratégiák, lépések. Asszertivitás és kooperáció. Konfliktuskezelési és probléma-megoldási gyakorlatok. Kommunikációs (konfliktusos) modulok megtartása, gyakorlás, visszajelzés.

2020. március 21. SZOMBAT / CSAPATÉPÍTÉS ÉS -FEJLESZTÉS

⇒ A csapatépítő tréningek fajtái, íve. Indoor, outdoor tréningek. A tréner varázsbőröndje: kellékek, eszközök. Csapatépítő játékok saját élményű megtapasztalása, elemzése, feldolgozása. Csapatépítő modulok megtartása, egyéni és páros tréningvezetésű gyakorlat, a co-tréner “felépítése”, együttműködés.

2020. március 28. SZOMBAT / TRÉNERI VÁLLALKOZÁS INDÍTÁSA

⇒ A tréneri működés változatai
⇒ Networking, etikus működés
⇒ Tréneri továbbképzések, konferenciák
⇒ Marketing, kampány és self-branding, multimédiás eszközök használata
⇒ Mitől leszel más, mint a többiek?
⇒ Ajánlat és akvizíciós beszélgetés
⇒ Előkészítő interjúk, igényfelmérések, fókuszcsoportos beszélgetések, tesztek alkalmazása
⇒ A megrendelő megismerése
⇒ A megfelelő vállalkozási forma megválasztása
⇒ Tréneri üzleti terv

2020. április 4. SZOMBAT / VIZSGA

⇒ Egymásra épülő 30 perces modulok megtartása “éles” helyzetben. A csoportbontás szerepe, fontossága és nehézségei. A verseny, a versenyhelyzet haszna és káros hatásai. Visszajelzés-adás, értékelőlap. Utánkövetés.

A tanfolyam ára: 359.000 Ft

Mit kapsz ezért az árért?

 

 • Tréneri alapokat, azonnal használható know-how-it, tananyagokat, ppt-ket, 100 játék- és gyakorlat leírását, amelyek segítségével összeállíthatod a saját tréningjeidet.
 • Tréneri kézikönyvet hasznos tanácsokkal, szabályokkal.
 • 80 óra élményt, tanulást, kompetencia-fejlesztést, együttműködést, visszajelzést és állandó figyelmet.
 • Államilag elismert tanúsítványt (“Tréneri kompetenciák fejlesztése”; E-001755/2018/D005)
 • Tréneri óravázlat, forgatókönyv és ajánlat-adási mintákat.
 • Ingyenes részvételi lehetőséget a Vintage Akadémia nyílt tréningjein – akár résztvevőként, akár co-trénerként.
 • Támogatást az elinduláshoz, az első saját tréninged megszervezéséhez, marketingjéhez.
 • 4 lelkes és professzionális oktatót és egy szuper csapatot, akiktől mind tanulhatsz és akiket Te is támogathatsz.

Gyakran Ismételt Kérdések

Hol lesz a képzés?

Az Oxygen Rendezvényközpont igényesen és profin felszerelt tréninghelyszínén: 9021 Győr, Árpád út 42.

Milyen papírt ad a képzés?
A képzést a Pest Megyei Kormányhivatal, mint felnőttképzési hatósági feladatokat ellátó szerv engedélyezte: “Tréneri kompetenciák fejlesztése (80 óra)” címmel E-001755/2018/D005 számon, így elismert tanúsítványt szerezhetsz. Ennek feltétele, hogy nem léped túl a 20%-os hiányzási küszöböt, és a tanfolyamot lezáró vizsgát is sikeresen teljesíted.

Milyen kedvezményt kaphatok a tanfolyam díjából?

2020. január 27. éjfélig befizetve Early Bird kedvezménnyel -30.000 Ft! Tehát Neked már csak 329.000 Ft-ba kerül a 80 órás képzés – és fizetheted 2 részletben is!

Lehet részletfizetést kérni?

Igen, van rá lehetőség! A tanfolyam indulása előtt 9 nappal (2020. február 6-ig) a képzési díj felét kell befizetned, a következő részt pedig 2020. március 4-ig.

Melyek a jelentkezés feltételei?
Kitöltött és aláírt jelentkezési lap visszaküldésével tudod megerősíteni a részvételi szándékodat.
Hogyan fogok tudni elindulni trénerként a tanfolyam elvégzése után?

A Önindító Mentorprogramunk segítségével szakmai támogatást nyújtunk a nálunk végzett trénereknek ahhoz, hogy minél gyorsabban és sikeresen be tudjanak mutatkozni trénerként. A szervezést, marketinget, helyszín-biztosítást és catering-et magunkra vállaljuk – Neked csak annyi lesz a feladatod, hogy megtartsd életed első “éles” tréningjét!

Ha szeretnék még kérdezni, kit kereshetek?
A képzést a Vintage Office Kft. szervezi. Besnyi Erika, a Vintage Akadémia vezetője, egyben a tanfolyam egyik coach-trénere szeretettel várja hívásodat a +3630 9145857-es számon, vagy az e-mailedet a vintage.akademia@gmail.com címen. Ha épp nem vagyunk elérhetőek, visszahívunk!

IGEN, TRÉNER AKAROK LENNI!

AZONNAL JELENTKEZEM A győri trénerképző TANFOLYAMRA, AMELY 2020. február 15 – április 4. KÖZÖTT LESZ:

2020. január 27-ig Early Bird kedvezménnyel 329.000 Ft!

A feltüntetett árak nem tartalmaznak ÁFÁ-t, mert a képzés engedélyezett, tehát annyit kell fizetned forintban, amennyit itt látsz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás